Stall Vall

onsdag 6 augusti 2014

Med vänster sittben i sadeln

Tjoho, tränat!
Och det är så kul och vi gör framsteg och Starlight tar längre o längre steg. Idag behövde vi få ner mitt vänstra sittben mer i sadeln för det ville lätta för mycket. Vi checkade av med serpentinbågar i trav i början, sen många varv i trav o galopp på fyrkantsspåret och sist kolla bågarna igen. Längst fyrkanten, lite innanför, så fick jag rida på i längre trav/galopp men försöka behålla samma stöd i munnen. Skriver försöka för jag vill tyvärr gärna släppa där när hon ska öka tempot och länga sig men det blir fel effekt.

Saker att tänka på:
* Sitta jämt på båda sittbenen.
* Öppna upp höfterna, speciellt vänster höft så jag inte sitter o spänner mig där.
* INTE släppa stödet i munnen vid ökningar/galoppfattningar.
* Titta upp. Snark vad svårt det är.

Bra saker:
* Avslappnaden i ryggen kommer mer och mer naturligt nu, mycket tack vare att Starlight visar tydligt när jag inte är det.
* Vi blir mer och mer kontinuerliga i formen.
* Vi fick till en r i k t i g t bra galoppfattning. Vi har fler i oss men just den här var bäst hittills.

Aha-upplevelse:
* Långa ben betyder inte raka ben, elastiska skänklar blir svårt om man inte törs böja knäna.

På lördag rider jag sista distanstävlingen för i år, 50km, och sen ska jag fokusera på dressyr och hoppning mest. Kommer bli mycket skogsdressyr eftersom vi inte har ridhus så variationen blir stor ändå. Roligast blir träning om man har ett eller flera mål så här kommer målen under distansdvalan:

* Genomföra dressyrprogrammet LB (vet ej beteckningen, men enklaste för häst) med godkänd procent oavsett om det är pay and ride eller liten riktig tävling.
* Rida några pay and jumps på ca 70 cm utan det ser för jäkligt ut.

Karin körde en specialare idag och fick tid över så då var hon så snäll och filmade lite. Fick bli stillbilder därifrån, nån självbevarelsedrift har jag.


Så här långa steg togs det inte för några månader sen. Draknosborrarna har varit med hela resan däremot. Hon ser jädrigt ilsken ut men är väldigt positiv att rida. 

Insåg också att jag ser ut som en vägkon i den där orangea pikétröjan när jag kollade filmen. Jag vet att det inte heter "orangea" men kom med nåt bättre så lovar jag att ändra!Imorrn är det packningsdags. Har tvättat flugtäcke och ridkläder men har en massa kvar att fixa. Längtar tills vi sitter i bilen och allt är klart.

Nu ska jag varva ner med lite Candy crush på Andreas gamla ipad som jag fick ta över igår. Värsta pensionärsstorleken på allt jämfört med mobilen :D

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar