Stall Vall

torsdag 21 augusti 2014

Here we go

Bloggade chockerande nog inte igår. Var i stallet före jobbet och gav Ice medicin och gjorde stallfixet så mer spännande än så blev det inte. Efter jobbet åkte jag och barnen till Ikea och medan de härjade i bollhavet i barnpassningen så kutade jag in och köpte en plåtsoptunna. Borde inte vara så mycket montering på en sån men johodå, räknar man in alla skruvar så var det 22 delar som skulle sättas ihop. Rätt imponerade av dom att lyckas med det. Logistiken är intressant också, väldigt smart ur försäljningsynpunkt.

* Entré - in med barnen på Småland
* In i varuhuset, gena så mycket man kan.
* Kassan, bråttom bråttom för vi kom halv sex och Småland stänger 18. Killen i kassan var så klart tvungen att leta efter nåt så det tog en eeeevighet innan det blev vår tur. Ställde mig fel och trodde en lång stund att jag var i kön till självbetjäningskassan. Typiskt.
* Hämtar barnen.
* In med soptunnan i bilen.
* GÅR IN IGEN eftersom restaurangen är i mitten av varuhuset. Går igenom avdelningarna med barn som vill provsitta ALLT. Det är här Ikea är riktigt smarta, de räknar med att man köper ännu mer när man måste gå en gång till. - Mamma mamma kolla vad snyggt, så här vill jag ha det i mitt rum. Och så här och så här! Emil - framtida inredare.
* Äter, gott och billigt.
* Går igenom andra halvan för att komma till utgången. Hittar snygg dalahäst i aluminium. Kommer på att jag haft en jättefin liknande fast i porslin som nån av katterna kraschade. Stygga katter. Tar en i farten (ingen visningslapp på, måste vara ok att köpa). Kommer till kassan, ingen streckkod. Tyvärr visningsex, får inte köpa. Ha, du vann inte den här gången Ikea, blev inget merköp för vi går inte tillbaka och hämtar rätt. Fast jag skulle väldigt gärna vilja ha den där dalahästen.

Sen åkte vi vidare till Ica Maxi och köpte bokpapper och pennskrin.

Där finns den här fula (och arga?) hästen.
Olivia har ridabstinens...
Idag har barnen börjat skolan igen så nu håller vi i oss för det kommer bli åka av. Olivia börjar mellanstadiet och har ny klasslärare som hon längtat efter att få träffa igen. Antiklimax att hon tyvärr visade sig vara sjuk idag men Olivia var nöjd ändå. Emil börjar tvåan och har fått flytta in i Olivias gamla klassrum. Han är inte riktigt lika exalterad som Olli över att skolan börjar men det ger sig nog.

Lite så här känns det.
Skola innebär papper papper papper som ska skrivas på,
gympapåsar, fruktlådor och läxor.

Bonusbild:

Gissa om barnen är avundsjuka på min nya tröja.
I'm afraid of no ghost!
Barnen har äntligen blivit så stora att man kan börja kolla på våra gamla älsklingsfilmer. Först ut förra veckan var Ghostbusters och imorrn kollar vi tvåan. Sen måste vi nog se Jurassic Park, Olivia har ju alltid älskat dinosaurier (plus att de håller på och ska göra en ny, excited!!).

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar