Stall Vall

tisdag 26 augusti 2014

Åhej

Gympadag 2 = markarbete

Jag har lite logistikproblem de närmsta veckorna då Andreas har något flytande arbetstider så let the pusslande begin. Idag var jag med på Emils Shorinji kempoträning som startade igen efter lovet, sen hem, snabbt äta, dra tre djupa andetag, byta om och åka till stallet. Visste sen igår att det blir mörkt strax efter 21 så det var plattan i botten fast laglig hastighet som gällde. Ni vet, när man kör stressat fast inte fortare. För det är väl inte bara jag som gör sånt? Jag kan köra argt också, när det är puckobilister på vägen.

Vi promenerade på fort som fan till sommarhagen och hämtade de väntande skimlarna som stod vid grinden och hann sen rida nästan hela passet i kvällsljus. Sen blidde det natta. Det är svårt att plocka bort bajs när man knappt ser det och givetvis hade de duttbajsat lite här och var. You monster!


Det här pysslade vi med idag, trav- och galoppbommar på volt och ett litet pyttekryss. Starlight var lite stel i början idag med men det släppte snabbt med serpentinjobb och sen var hon periodvis riktigt mjuk och gick villigt i låg form mellan varven. Avtravningen på slutet var hon underbar i, väldigt avslappnad. Zia var lite lugnare idag tyckte Matilda och markarbete var kul tyckte Zia. Hon bonkade glatt i bommarna och ibland lyfte hon riktigt fint. Hon lyckades riva hela hindret utom ett hinderstöd en gång också, det är Zia det <3.


Nya sadeln måste putsas efter varje användning, jag misstänker att det är den riktiga anledningen till att Karin inte kan rida mer :D

Men hon kan klia, herregud vad hon kan klia. Mycket nöjd Zia.

Imorrn är jag stalledig som vanligt så då ska en massa icke hästrelaterat hinnas med. Det är en lång lista det.

/G

2 kommentarer:

 1. Känner igen det där med bilkörningen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan köra bil glatt också, då sjungs det mest :D
   /G

   Radera