Stall Vall

tisdag 1 juli 2014

Travpremiär

Idag red jag Sune i sandhagen och tänkte innan att om det kändes bra så skulle jag våga mig på lite trav. Och Sune var cool som vanligt och kändes stabil. Så efter några varv i skritt på volt och lite testning av att broms och back funkade så prövade jag att sätta igång honom i trav. Han behövde rätt mycket skänkel för att förstå att han skulle växla upp en gångart. Men när han väl förstått så travade han några steg för att sedan sakta av. Till slut fick vi nästan till ett helt varv på volten. Han är så söt. Inget spring spring utan lugn och stabil trav tills han själv saktade av. Ska bli så spännande att se hur han kommer att utvecklas. Hoppas att han fortsätter vara så stabil och trygg som han redan är men att det finns lite gas i honom också.

En del kanske tycker att jag går lite fort fram. Jag har ju inte suttit många gånger på honom. Finns några olika orsaker till detta. En anledning är att jag inte vill tråka ihjäl honom med endast skritt. Vill ha med mig hans skalle. Sune känns som en kille som jag behöver introducera i alla gångarter relativt fort då han än så länge inte är den heta typen och problemet är inte att ta det lugnt. Problemet kan nog snarare bli motorstopp.

En annan anledning är att jag är gravid och inte kommer att kunna rida så många månader till. Jag vill pröva så mycket som möjligt med honom medan jag känner mig bekväm med det och innan magen är ivägen. Får bli promenader och tömkörning under hösten och sedan får han vila under vintern. Så blir det ridning och nya äventyr till våren igen när vi har en ny familjemedlem på Vall :)

Jag tycker det säger rätt mycket om Sune att jag vågar rida in honom med en bebis i magen. Sen kanske vissa tycker att det säger en massa om mig också men det skiter jag i.

/ Karin

3 kommentarer:

  1. Va goo du är klart du ska rida så länge du kan och vågar.Grattis och hoppas allt går vägen.kram lotta falk

    SvaraRadera