Stall Vall

tisdag 29 juli 2014

Tömma mera

Känns som att detta med tömkörning kommer bli min grej en tid framöver. Inte mig emot, jag gillar att tömköra. Men jag gillar att rida ännu mer. Men nu ska jag sluta vara snyft-snyft och martyrisk. Det är inte ett dugg synd om mig. Jag väntar ju barn. Det största och finaste som finns.
Idag var det Sunes tur att aktiveras lite. Sist jag tömkörde i skogen gick det kanon. Tömköra på bana har ju gått sådär. Vingligt och svårstyrt. Idag var vi i sandhagen och jag kände direkt att han var mycket mer stabil än sist och det gick att svänga utan att han blev en banan i halsen. Är ju ett av mina problem. Jag vill svänga för mycket med innertygeln, både när jag tömkör och rider. Men idag försökte jag verkligen låta bli och rama in mer med yttertömmen. Och jag kunde nästan se hur Sune helt plötsligt förstod vad matte menade. Jaha, jag ska gå på en volt. Okejdå! Lätt när man gör rätt. Svårt att göra rätt dock.

Prövade faktiskt att trava då det kändes så bra. Och det gick kanon det också. Superduper-Sune! Han är så stor och duktig ibland. Och väldigt mycket bebis. Rev runt med grejerna på stallgången och stod och tuggade på longerpisken. Jag borde trickträna honom.

Imorgon blir det roadtrip till Stockholm med min fina vän Anne. Vi ska hälsa på Zias uppfödare och vår vän Ingela och kolla fina hästar. Anne ska jobba lite också då Ingelas föl ska chipmärkas. Jag har varnat Anne för att jag måste kissa då och då samt behöver ständig energipåfyllning. Och att jag troligtvis konmer att somna i bilen. Men hon ville ha med mig ändå och sa åt mig att ta med mig en kudde ifall jag vill sova. Kärlek! :)

/ Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar