Stall Vall

söndag 27 juli 2014

Det är tungt nu

Det börjar bli jobbigt att rida nu. Har börjat få magknip och illamående och efter dagens dressyrlektion mådde jag illa, hade ont i magen och kallsvettades. Gick bra när jag red men när jag väl hoppade av var jag spyfärdig. Som tur var gick det över fort. Men jag börjar inse att det är dags att dra ner på ridningen. Trodde att jag skulle kunna rida som vanligt några månader till men så verkar det tyvärr inte bli.

Zia var inte direkt superladdad innan lektionen. Stod helt apatisk på gången och reagerade inte ens när jag skulle ge henne ett äpple. Görel fotade så det finns fotobevis :)

Zia piggnade till på lektionen och var lagom pigg till en början. Jag älskar verkligen den nya sadeln. Nu sitter jag där jag ska och slipper tänka på det hela tiden. Zia var dock inte lika lagom i galoppen i höger varv. Springig och sparkade bakut när det blev jobbigt. Gäller att få med vänster bakben i galoppen och när jag la till vänster skänkel på volt så blev hon arg på mig. Blir såklart nervös att det ska va nåt med sadeln men inga tendenser alls till bakutsparkar i vänster varv. Tror det är så  att Zia inte längre kan skjuta över mig och att jag kommer åt det som är jobbigt vilket resluterar i protester. Anna sa åt mig att varva mycket med galopp på fyrkanten för att inte fastna i det svåra och jobbiga. Mycket klok som alltid.

Anna var så söt. Hon blev nervös att jag skulle ramla av när Zia höll på. Jag berättade nämligen om avtrillningen förra helgen. Men jag kände mig aldrig rädd idag vilket var oerhört skönt.

Imorgon ska Matilda komma och rida Zia tillsammans med Görel och Starlight. Vi har sån tur som får ha henne hos oss. Anna har ett öga för duktiga ryttare då det var hon som tipsade om Matilda som en duktig och trevlig tjej. Så rätt, så rätt!

Nu dags att sova om jag ska orka måla i stallet innan Oskar åker till jobbet imorn. Jag har lyxigt nog en veckas semester till.

/ Karin

2 kommentarer:

  1. vilken mage du fått,bebisen får väl knappt plats i denna lilla kropp som du har.ses i Rättvik kram lotta

    SvaraRadera
  2. Ja magen har växt galet mycket sista tiden! Hästarna får gräsmage och min mage växer som sällskap :) Vi ses i Rättvik Lotta! Kram Karin

    SvaraRadera