Stall Vall

söndag 27 juli 2014

Cirkeln sluts

Började semestern för fyra veckor sen med intensiv-dressyrträning, 3 st på fem dagar, och idag avslutade jag semestern med dressyrträning. Det var mer än välbehövligt, speciellt eftersom jag inte hunnit dressyra själv sen tävlingen mer än nån enstaka gång. Först tävlingsvilade Starlight, sen trampade hon av sig en sko och fick en ny medan jag var bortrest. Vi var lite knackiga MEN Anna såg att jag tränat på sitsen och där fick jag till det riktigt ok idag. När alla pusselbitar sitter i ryggmärgen så kommer det bli så bra, om sisådär tretusen år hehe.
  Högergaloppfattningarna var krångliga idag, Starlight sköt ut vänster bak och försökte sladda för att slippa trycka ifrån men med ett spö som förstärkning av skänkeln på vänstersidan så insåg hon att vi genomskådat henne, hon vet vad jag vill göra. Hon är en smart häst och det tog inte många pet förrän hon var med på noterna. Men Anna fick se draknäsborrarna många gånger. Jag har missuppfattat lite angående eftergiften när vi jobbat med galoppen tidigare och trott att jag ska släppa fram henne men idag fick jag fortsätta hålla kontakten stadigt i tyglarna och det blev bättre. Då ramlar hon inte iväg. Blev även påmind om att tänka framåt i traven när jag bryter från galopp till trav så jag inte skumpar och allt ramlar isär. Har lärt mig det på lektionerna på Sörmon men helt glömt. Vi testade och blev ju skillnad direkt, bara att mata in i arkivet och plocka fram varje träning. Kommer inte alltid på det direkt under träningspassen men rätt var det är så ploppar grejerna fram.

Som vanligt ett kul, lärorikt pass där man ibland känner sig helt inkompetent men på det hela a l l t i d steg framåt.

Det spöregnade och åskade inatt (fick jag veta via diverse facebook-statusar, själv sov jag igenom allt) så inte för att vi blev oroliga över att Ice stod ensam vid grinden när vi skulle hämta skimlarna imorse men liiite smånojig blir man.


Ice, har du ätit upp de andra hästarna?
Det hade hon inte, de stod och smög i skogen som tre stora spöken.
Efter träningen fick de duscha och sen vila inne i några timmar. Ice fick stå kvar i hagen med Sune, han vallar henne ibland så det fick räknas som igångskrittning idag ;)

Zebran Zia
Imorgon börjar jag jobba igen, ska bara klara av att sluta titta på Friday Night Lights.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar