Stall Vall

måndag 9 juni 2014

Resultat och liten analys

Nu finns resultatlistorna och ryttarrapporterna på Värmlands Distans hemsida. Ryttarrapporterna är intressant läsning (för ekipagen i alla fall :D ). Vi red första slingan på 11 km/h och andra på 13,3 km/h. Förvånansvärt stor skillnad på tempo, kändes som vi red lika snabbt men tror vi höll ett jämnare tempo på andra slingan. Inga onödiga nedsaktningar. Gör ju mycket att man körde samma slinga 2 ggr, man visste förutsättningarna och kunde planera bättre.


Ice pulsade in på 52 i första vet-grind, mkt bra! Starlight höll sig på 56 båda gångerna. Diff. = tiden det tog före vet-bes, alltså pulsning. Den var lite lång med sina 12:43 minuter (inom 20 min måste man pulsat under 60 hos veterinären annars blir man utesluten) och det var Ice som behövde lite mer tid på sig för att komma ner i puls. Vi höll så klart ihop och väntade med Starlight tills Ice var redo.

Minimi-tiden var 3 h, snabbare än så fick man inte rida så jag är grymt nöjd med att vi, omedvetet och endast på rid- och hästkänsla, fick en så snabb tid som 3:19.

Nästa CR är inte inbokad än, är lite dåligt med tävlingar i juli med vettigt köravstånd men när det blir av så är det troligtvis en 5-milare då det är vanligast. Då blir första slingan 3 mil istället för 2.

Avslutar med ett stort grattis till Matilda som fyller 17 och Oskar som fyller 30 år idag.
Hurra hurra hurra!!

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar