Stall Vall

tisdag 24 juni 2014

Kanske världens skönaste tisdagskväll

Andreas jobbade i Stockholm idag så jag tog med mig båda barnen till stallet. Flexade ut vid 16-tiden för att det inte skulle bli så sent, kom hem, la mig på Olivias säng medan hon byggde klart sitt lego...och somnade. Vaknade 18.10. Så kan det gå när man stått och rollat kläder till ett på natten kvällen innan. Det blev istället totalt galet skitsent i stallet och vi kom inte hem förrän kvart i elva. Men vi har haft hur kul som helst, Emil ledde hem Ice från sommarhagen medan Olivia red Starlight barbacka och sen skrittade Emil fram Ice en bra stund och han var jätteduktig, ett stort hopp från förrförra gången när han knappt ville sitta upp. Nu ville han inte sluta. Än så länge "bara" skritt men han styrde runt själv och ville att jag och Olivia skulle vara hans ridlärare.


Glad Emil

Glad Olivia (och Starlight fast hon ser aningen dryg ut)

När man börjar känna sig lite kaxig så kan man börja moonwalka hem hästen.

Den här bilden får representera dagen.
Två bubbliga, babbliga barn som avslappnat har det gött med världens bästa djur.

<3

På eget förslag så ville Emil skritta över bommar.
Han ser lite ut som ringaren i Notre Dame i Olivias för stora skyddsväst.
100% fokusmin också. Inte helt lätt att stå i lätt sits för första gången.

Follow the leader - Olivia visar ridvägen snett igenom.

Redo för dressyr med liten Östermalmstant-ponny.
Olivia har matchande fladderbrallor hemma, dom måste hon ha på sig nästa gång!
Olivia ville träna på LC:1-programmet idag så det fick hon göra, gick riktigt bra med tanke på att det var ett bra tag sen hon tränade på det. Andra försöket så kom hon ihåg alla momenten själv men tyvärr tyckte Ice att hon skulle köra förvänd galopp i båda varven så det blev minuspoäng på henne. Första rundan blev det däremot rätt i båda så det ser vi som en seger. Mer stöd i munnen och noggrannare ridvägar ska vi träna mer på. På måndag ska hon rida för Anna på vårt Anna-camp. Blir bra det. Hoppas i smyg att hon kanske vill ta fler lektioner i sommar men vågar inte fråga om det nu för hon blir så jäkla arg. Något skoltrött tjej som vill vara fri ett tag...
Men man måste ju ta lektioner för att utvecklas, ropar säkert någon nu och ja aaabsolut. Klart jag håller med om det men det går ju inte att tvinga en 10-åring att vara motiverad till det, mycket kan hända på ett halvår med ambitioner hit och dit. Jag är nöjd med att vi kan galoppera ute i skogen länge tillsammans och hon sitter kvar fast Ice får kasta sig åt sidan och tvärnita när Starlight hoppar upp i knäet på henne. Om vi så ägnar oss åt sån typ av balansträning i ett år så är det mycket värt också. Det andra kommer om det kommer.


Syskonkärlek!
/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar