Stall Vall

söndag 29 juni 2014

Hoppning i spöregn

Livet är ju rätt orättvist så det blev ingen solnedgång när Olivia hoppade idag utan spöregn istället. Men hon var lika glad ändå och tyckte inte att det var kallt och vi kunde absolut följa med när Karin skulle ta en tur på Sune i skogen. Sen kom vi till stallet och där tog den energin slut. Blev ingen Sune-tur, vi åkte hem dyngsura och Karin gick en promenad med honom istället.


Kolla in det där fokusfejset på Olivia, inte att leka med. Ice var också uthållig trots tråkiga regnet, sprang ibland lite med huvudet på sned för att slippa vatten i öronen bara.

 
Filmade så klart (från min lilla håla inne i hinderförrådet):
 

Apropå regn så var vi ju på Maleficent igår (helt fantastiskt underbart jättebra) och istället för att vänta, inne i värmen, på att bli hämtade av Andreas så började vi gå mot Norrstrand där våra kompisar bor som vi skulle på middag hos. Regnade lite men vi hade det himla mysigt på vägen, gick över en kyrkogård och pratade om allt möjligt och när Andreas kom och mötte oss på vägen så ville Olivia gå sista biten ändå. Nyttigt att skippa bilen ibland, på fler sätt en ett :).
Och om nån undrar så ja, jag somnade i deras soffa senare på kvällen...igen. Så går det när man proppar mig full med god mat och sen sitter och pratar och pratar så där som vuxna gjorde när man var liten. Enda skillnaden är att jag åtminstone somnar i soffan nu och inte under soffbordet.

Här hemma är det inga barn som somnar. Tia och Jack är här så alla under 11 år är hyper-uppspelta och bara fnittrar hela tiden. Hur dryga som helst. Tur för dom att vi älskar dom ändå.

/G

2 kommentarer:

  1. Många underskattar eller missförstår detdär med att hoppa kryss och tror det är uppvärmning och att man bara ska över. det är en jättebra övning för rakhet och spår såväl som för hästens känsla för själva benlyftets höjd. drar man ihop stöden ser det högt ut men det är ju inte så mycket man höjer egentligen, men man gör det smalare vilket utmanar rakheten, spåret och lägger fokus på valt spår. Dessutom måste djuret tänka lite.... hur högt är det under mig? typ så. kör på, bara mal och mal och älta dagarna i ända :) kul att ni är fullt igång med distanser och allt. en taggad till tusen för race och en öronen framåt hela dagen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Plus att kryss funkar psykologiskt väldigt bra för ett barn som för tillfället bara vill hoppa 30-40 cm :D. Ja nu är vi verkligen i full gång och kör med intensiv-dressyrträning, hoppar och distanstävling på det. 100% lycka så inga skador nu tack!!

      Radera