Stall Vall

onsdag 25 juni 2014

Hoppning i solnedgång

Guud vecken romantisk rubrik! Eller namn på valfri hästplansch från 80-talet.
Men vilket väder det var ikväll, lagom varmt och otrolig solnedgång. När barnen var klara med Ice så var det min och Starlights tur och eftersom det kommer några dressyrpass veckan framåt, långritt imorrn och annars lugnare inför tävlingen så passade jag på att hoppa idag. Olivia och jag gjorde det för några dagar sen men det är svårt att fokusera när jag behöver ha koll på henne och Ice också.
  Nu vart det perfekt för jag fick hinderpersonal och professionell (Emil) framskrittare för hand. Jepp, han ledde runt "stora" Starlight helt själv på ridbanan medan jag plockade fram 2 hinder. Superduktiga och tydligen inte hästrädda ungen. Dessutom filmade och fotade de utan att jag visste om det. Bonus!
Har man lätt för att bli åksjuk så ska man nog ta en tablett innan man kollar filmerna, de är en aning shaky. Om man säger så. Men skoj, tycker inte det ser helt galet ut faktiskt.

Hela 60cm blev högsta idag. Det här är alltså samma häst som på
WE-träning i vintras knappt visste hur hon skulle ta sig över en upphöjd bom.
Spola fram lite grann så kommer man till det vackra ögonblicket när Starlight inte riktigt vet hur hon ska hantera det som kommer. Finns i o f s flera såna moments i den här filmen.Vackert!
Har tydligen estetiskt lagda ungar också.

Actionbild!
Och här kommer dagens filmer:

Youtube försöker vara snälla och hjälpa till med skakigheten i klippen.
Hahahaaahaaa........hahahhahhaaa.
 

/G

2 kommentarer:

 1. Jag tycker det ser ut som en förbannat mysig och rolig kväll. Med tanke på häst, inriktning, historik med markbommen osv osv så tycker jag det är bara bra att ni leker och övar, variationen i ridningen mot det vardagliga är toppen för hästen, använder och stärker muskler som annars försvinner. bra träning för korta starka muskler och spänstighet osv. som inbiten hoppnörd har jag egentligen massor att säga men eftersom det är för grundläggande övning, kul, variation och långsamma steg så kniper jag faktiskt käft och tycker bara det är kul. hoppa mera, oftare, inte nödvändigtvis högre men träna lågt galopp tempo, avstånd och tätt avstånd, håll ihop. det kommer stärka hästen och det har du igen i allt annat sedan. roligt att se iaf. ny satsning? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hoppning tycker jag verkligen är hur kul som helst och inte nödvändigtvis högt så vi kommer träna på så här och ibland för tränare. Starta nån pay and jump just for fun och så. Ny satsning blir det värre med eftersom man måste hoppa så otäckt högt på häst. 80 och kaaanske på sin höjd 90 cm är nog min smärtgräns :D

   /G

   Radera