Stall Vall

måndag 2 juni 2014

Boxbygge medan vissa roar sig kallt

Nu har vi släpat oss hem efter en en slitsam kväll på tävlingsområdet på A9. Näerå, det var inte så jobbigt. Kändes inte som det på plats i alla fall men när jag kom hem var jag förvånansvärt trött i kroppen. Boxarna består av stora väggar som hakas i varann så det är en del lyftande i inte helt ergonomiska vinklar. Sen avslutas det med att dras en gigantisk tjock presenning över som tak.
Väldigt smart konstruktion av Göran Söderström, måste jag säga. Boxarna ägs av Föreningen Värmlands Distansryttare och hyrs även ut. 4 st fanns t ex på plats på Rimbo-tävlingen och Karlstad RK och Rudskogens RF har också hyrt till sina tävlingar.


Taket på marken sätts först fast i linor.
Som ni ser så har jag tagit på mig rollen som iakttagare, ett mycket smart
sätt att slippa jobba på. Man ser bara till att förflytta sig till olika grupper så
förutsätter folk att man jobbar lika hårt som alla andra.
Foto av Camilla Norberg

Sen står ett gäng på andra sidan och drar taket över boxarna medan det första gänget
petar upp det där det fastnar på vägen. Nu tror man kanske att jag inte gör något här heller men
jag står och håller i en lina faktiskt, fast fått order om att inte dra förrän det blivit lossat hos mig.

Färdigt!
Foto av Camilla Norberg
Gött glatt gäng var det som höll igång och vädret ser ut att bli strålande till helgen, ska bli så kul. Hoppas hoppas hoppas allt går vägen nu. SLUTA NOJA; GÖREL!
Karin och jag smet hem precis innan allt var klart, vi var så många på plats så det fanns inget kvar för oss att göra. Skönt att få komma hem så jag kunde läsa saga och gosa med barnen när de skulle sova. Måste ju kompensera också för att jag helt glömde bort att Olivia skulle på stadsvandring med skolan idag så hon fick ingen fika, vattenflaska eller fotriktiga skor med sig. Crap, hon brukar alltid komma ihåg och påminner oss men det blev helt knas när det var på en måndag. Är det mitt i veckan så pratas det ju om det i klassen och då kommer hon också ihåg det. Yeah yeah, man kan ju inte vara perfekt jämt liksom, gud va jobbig man skulle vara då...

Barnen har så klart invigt poolen förresten. Olivia ringde när jag var på väg till Kristinehamn och var såå besviken på att hon inte fick bada än. Fick förklara för henne att jag inte ville att hon och Emma skulle bli klorförgiftade och DÖÖ så då gav hon upp och insåg att det kanske var en bra idé att vänta ett par timmar tills pumpen fått jobba lite. Konstigt det där, barn har en förmåga att tro att allt man gör och säger är för att jävlas. Jag var likadan själv när jag var barn. Till slut fick de hoppa i...i 14 grader! Inte kloka nånstans. Emil, som varit värsta badkrukan i alla år, hoppar i FÖRST!? Vem är du och vad har du gjort med Emil??
Älskade paparazzi-mormor är här och hänger med barnen när Andreas är borta
och jag jobbar och driver runt med en massa grejer.
Tydligen är det en dag imorgon också så för femtielfte kvällen i rad så får jag ignorera tvättvikningshögen och gå o lägga mig istället. Katterna kan väl vika den tycker jag, jäkla slackers.
Fast då blir det massa katthår i kläderna så det är ju inge bra. Skit också. Får fundera på det där.

Gonatt.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar