Stall Vall

måndag 30 juni 2014

Det var inte bara tur

Ny dag, nytt dressyrpass på Anna-camp och vettni, vi gjorde riktigt bra ifrån oss idag också. Det var alltså inte bara en tillfällighet i lördags! Vi fortsatte med serpentinbågarna idag med, Starlights vänstersida var mest i fokus och behövde lösgöras. Och självklart hålla koll på att jag ska sitta avslappnat. På slutet red vi en meter innanför fyrkantsspåret och tränade rakriktning i arbetstrav. Förra passet red vi lätt i all trav. Rida lätt är bekvämt, alltid när jag sätter mig ner i arbetstrav så känns det som att jag tappar all kontroll och bara studsar runt och är sämst i världen. Idag var det en helt annan Görel som satt ner, jag hade koll, satt stadigt men följsamt och Starlight kändes stabil. Vi kanske t o m lite granna dansade tillsammans. Vissa långsidor kändes det som att jag inte hade nånting i tyglarna, bara en underbar liten trarab som gled fram under mig. I fin avslappnad form.

Not so much i galoppen då'rå, där gick det rätt livat till ibland med bakut-protester och annat skoj när hon tycker det blir jobbigt men det är bara att jobba på. Ta små travpauser så det inte bara blir jobb jobb jobb när vi ska galoppera och så vidare. En väldigt positiv sak idag också var att hon inte en endaste gång när hon bröt av från galopp eller efter att vi skrittat satte sig på tvären när jag ville igång igen.

Imorgon blir det vilodag men på onsdag är det träningsdags igen och då kommer vi även köra en lektion på Ice. Först jag en liten stund och sen Olivia.

Det var JÄTTEtrötta hästar jag hämtade i sommarhagen idag.


En vanlig vy den här sommaren
(förutom att hästarna vanligtvis går lite bakom mig).
/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar