Stall Vall

söndag 18 maj 2014

Ny (och mindre trevlig) bekantskap

Jag har hört talas om dom men lyckligtvis inte stött på någon förut förrän idag...dörrförsälj...nä men vildsvin. Alltid är det något som ska distrahera min och Starlights galoppträning. Kom galopperandes i gladan ro när jag såg långt fram hur några stora och en massa mindre skrämt rasslade in i skogen på varsin sida av galoppvägen. Starlight såg dom inte men var lite allmänt skvättig för kottar, stenar och andra roliga saker så när hon hörde prasslet i buskagen bredvid vägen så hoppade hon jämfota, tvärnitade och studsade vidare och sen tillbaks till vanlig galopp. Tur i oturen så var det på vägen tillbaka och jag hade egentligen tänkt ta 2 "varv" (ett varv är numera fram - vända - tillbaka sen de lagt stenkross på 1/3 av vägen) men när jag kollade gps:en så hade vi faktiskt galopperat hela 8 km med kort avbrott för skritt (ej inräknat i 8 km) i en lång nerförsbacke (som vi sen galopperar uppför när vi vänt hehe) så då stack vi hem istället och slapp riskera att möta hela klanen igen. Känns ändå helt ok att sitta på hästryggen men jag visste ju inte hur S skulle reagera, hon kanske har grisskräck, vad vet jag. Men det verkade lugnt.

Mindre cool...eller lugn...var hon när vi kom hemåt och gick till höger istället för vänster och vi plötsligt blev upptäckta av Zia & resten av flocken som var på invänjningsbete i sommarhagen. S fick ju inte följa med dit när Jag, Andreas & Karin gjort klart det sista med stängslet eftersom jag skulle ut o rida. Vid det släppet så var de hellugna och började bara äta hysteriskt som om de aldrig sett gräs förut. Nu kom de galopperande som gnäggande galningar och när Starlight blev insläppt till dom så blev det rejs. 40 km kommer inte vara några problem för henne så mycket energi som hon har. Ice stod och käkade medan de andra lekte följa John i galopp och jag gick till stallet med tung sadel, träns och Sveriges lerigaste bakbensskydd. Lagom tills det började komma lite regn. Som sen blev mycket regn när jag och Karin gick för att hämta hem Zia & Ice först. Då blev det gnäggigt igen och Starlight som man tycker borde varit fullt fokuserad på gräset började galoppera runt med Sune efter. Hon måste varit totalförvirrad. Sen hämtade vi även henne och Sune så det blev en kort tur i sommarhagen för Starlight idag. Hon drog ett rejs i vanliga hagen när vi släppte in henne där också. Very special that one <3

Det lugna betessläppet.
När Ice sen skulle hämtas så kom hon direkt till oss, hon kanske
var trött på den intensiva vita barbapappan som kutade runt i hagen.
Jag har inga förhoppningar om att detta kommer hålla i sig, vi kommer nog få jaga
motvilliga hästar på de här 5 hektaren i sommar, det är jag rätt säker på.
Förutom Sune då, han vill alltid leka med människorna.

Hittade en söt liten kopparorm under ett badkar som vi plockade ut ur hagen.
Sa hon kaxigt som tycker spindlar är mycket läskigare.
Har varit en intensiv men himla skön dag ändå. Först städdag på Sörmon där jag och Andreas först skruvade plank på utebanan tills han var tvungen att skjutsa hem barnen m m och sen ordnade jag lunch till den tappra arbetsamma truppen. Efter det så var det hem och byta till stallkläder och sen fixa klart sommarhagen och sist rida. Är lite matt efter en heldag i stekande sol men rätt nöjd med att ha haft upprullade tröjärmar så jag undvikit värsta t-shirtbrännan för en gångs skull, speciellt med tanke på att totalt glömde att smörja in mig med solskyddsfaktor 2572. Eller 30.

Gonatt!

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar