Stall Vall

fredag 23 maj 2014

Men koppla av nån gång då!

Hade planen klar för idag, både Ice och Starlight skulle dressyras på ridbanan och vi skulle bli så mjuka och lösgjorda tillsammans så det var inte klokt. Nu blev det inte riktigt så'rå.
En bit ner vid en åker i närheten så har traktens motorburna ungdom byggt sig en liten crossbana och där kördes det för fullt precis när jag tänkte rida. Ice blev stressad och det blev ännu värre när de körde upp på vägen bredvid ridbanan. Stackars ponny. De körde förbi och bort mot stallet och VÄNDE och så kom ena killen gasande förbi och jävlar vad arg jag blev då. De hade definitivt sett när Ice sprang iväg med mig och tyckte ändå det var en bra idé att göra så. Jag vevade förbannat "sakta ner" med armen och killen stannade och såg ut att skämmas rejält (eller var ögontjänare, who knows) när jag ropade åt honom att de får fan inte köra så där när det är hästar i närheten för det är farligt. Han såg i alla fall ut att ta åt sig och höll med. Sen smög hela gänget sakta förbi. Såg ut att vara killar i Olivias ålder så de behövde nog höra det där, barn har en förmåga att glömma saker de lärt sig. Jag utgår ifrån att deras föräldrar har lärt dom hur man beter sig i trafiken om de släpper iväg dom på allmänna vägar på det sättet. Hade det inte varit för att vi var en bit ifrån varann så hade jag fortsatt och förklarat att om Olivia hade suttit på så hade hon med ganska stor sannolikhet ramlat av och att sånt kan sluta riktigt illa. Jag inbillar mig att det går in lättare om man pratar om nån i samma ålder och inte en tråkig vuxen.
Vill verkligen poängtera att jag inte har något emot att de kör på banan, det är säkert jättekul. Visst, det är trist att Ice inte kan koppla av men förhoppningsvis vänjer hon sig nån gång. Stollekörning har jag nolltolerans mot däremot, det bor både barn och hundar och rids mycket i området. Livsfarligt ju.

Anyways, jag la ner projektet och red ut i lillskogen och dressyrade istället. Skitjobbigt, jag förstår att Matilda hade det tufft i onsdags. Hade dessutom glömt handskar så mina stackars händer är peelade och fina nu. Jag lyckades till slut få till vänstergalopp 2 ggr (men inte i rad, riktigt så bra gick det inte) och på slutet blev skritten riktigt bra men annars fyyy, jättestark. Jag körde med engelska tränset och när hon försökte komma undan så gapade hon bara och klev iväg och drev jag på då så gick det bara snabbare. Är sån skillnad på henne när hon slappnar av och söker sig neråt/framåt. Jag måste rida henne fler gånger nu ett tag framöver. Lördag morgon t ex. Då sover väl crossåkarna hoppas jag.

Vart är ponnyn? Poff! Borta. Bara flughuvan kvar.

Svettigt idag, 29 grader. Asjobbigt mycket mygg
i skogen också men en hel timmes jobb blev det.
Tiden går fort när man har roligt.
Efter Ice-turen så körde jag ut vatten till sommarhagen medan Karin hämtade hem Sune och Zia som jag promenerat dit med innan jag red. Det är lite meckigt med logistiken runt invänjningen men Sune var så himla skötsam idag, skönt med så coola hästar som man kan gå med samtidigt. Fast vi t o m gick förbi några stora traktorer med konstiga tillbehör på och 2 bönder (lantbruksarbetare? Vad kallar vi dom för, de där som kör traktorerna och sår och sånt?) som låg i gräset och hade paus så tittade de bara lite skeptiskt och Zia klev upp i gräset på andra sidan men sen gick vi bara vidare. Sune försökte bara ta en tugga av mig en gång. Rekord!

Klart man ska ha hjälm när man kör bil.
Har inte alla det?? Herregud, vad har folk
för säkerhetstänk egentligen.
Ja, sen dressyrade jag Starlight medan Karin tömkörde Zia. Då hade alla crossbarnen gått och lagt sig och lugnet lagt sig över landet. Vi tränade på att spåra på volten och även om hon såg lite kort i steget ut bak så blev det bättre efter ett tag. Hon höll inte på och bänglade nåt vilket hon brukar göra om nåt är knas och galoppen hade sett jättefin ut enligt Karin så jag tror hon är lite sån i början i kombination med att hon knyter ihop sig lite när hon hamnar innanför 4 "väggar". Jag tyckte ändå hon var arbetsvillig och kändes stark i galoppen och orkade bära sig bra för att vara henne. Vi körde bara 30 minuter, blev en lite för lång dag i stallet idag mot vad jag tänkt. Har ju en liten Emil-människa hemma som fyller åtta år imorgon och då vill man ju säga godnatt och pyssla lite inför det. Snart kommer min syster och barnens kusin också. Skoj och fullt ös den här helgen.

Men Karin, det där ser inte seriöst ut.
Vad skulle Anders Eriksson säga om han såg dig nu?


Slänger in en bonusbild på vårt fina äppelträd och gårdagens
middagsredskap. Gött med försommar!

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar