Stall Vall

torsdag 8 maj 2014

Djupdykning

Ber om ursäkt i förväg för ett lite negativt inlägg idag men %"¤#&"/%#&/#"T/#"&/&#"%&#%.
Har lämnat in telefonen och får antagligen inte se den igen på 2-3 veckor. Larmet gick på den i morse, hysteriskt högt, och jag kunde inte stänga av eftersom displayen är död. Samtidigt satt Pluto och jamade som att han höll på att dö av hunger bredvid mig. Glömde köpa mjukmat igår så det finns bara hård. Stackars staaaackars svältfödda kissekatt. Han åkte ut genom ytterdörren så min nyvakna hjärna kunde komma på att jag kunde stänga av ljudet åtminstone. 

Jag och Olivia körde markarbete idag. Hon värmde upp Starlight åt mig och jag Ice. Allt var frid o fröjd (nåja, hade det gamla vanliga att jobba med), Ice var något oengagerad och plötsligt i galopp på volt så snubblar hon till så vi går omkull. H-vete och nu landar hon på mig hann jag tänka. Det gjorde hon inte. Fort upp och kolla igenom henne, inga synliga skador...puh. Olivia kom fram och frågade vad som hände, jag berättade och sa att Ice verkade ok. - Men hur är det med dig då mamma, frågar Olivia. Fina unge, där har vi gjort nånting rätt <3. Jo jag var ok men lite ont i ena axeln. Ska man gå omkull så ska man göra det med liten ponny, helt klart. Det lilla ontet blev tyvärr ganska obekvämt sen. Tydligen slagit i nåt som används mycket när man mockar och drar i hösilage. Så himla praktiskt. 

Jag kollade av Ice och testsprang med henne och hon verkade oberörd så jag satte upp igen och kände på henne. Nu var det mer sprutt och bjudning, tack för det. Hoppas hon inte tänker köra det här stuntet varje pass. Efter uppvärmningen så bytte vi till rätt hästar och travade över upphöjda bommar och galopperade över bommar på mark. Olivia hoppade även ett kryss ibland. Starlight var vinglig och jag obalanserad men vi gjorde flera bra galoppfattningar och nu känns det som att vi aldrig haft bekymmer med dom. Vad fort man glömmer. Oj, nu ramlade det ut ridbanegrus ur näsan. Trevligt. När vi kom in i stallet så såg vi att Ice fått lite skrapsår på mulen, lilla sötnosen.
Har haft bättre dagar känner jag men så kan det va. Hoppas axeln bättrar på sig snabbt för just nu är den rätt störig. 

Imorrn sticker vi till Rimbo, ska bli så jäkla kul. Olivia bestämde sig idag för att inte åka med utan sova hos en kompis och gå på disco istället. Det svänger snabbt här. Men det är bättre att hon följer med på en dagsturstävling istället, blir så himla många timmar i bil, så det var ett vettigt val även om det varit kul att ha henne med.

Gonatt!

/G


Olivia skrittar fram hästarna medan jag bär bommar.
Var inte lika kul att plocka in efteråt med ond axel.


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar