Stall Vall

onsdag 28 maj 2014

Artros

Har varit hos veterinären med Måns idag och inte helt förvånande visade det sig att han har höftledsartros. Kraftig sådan. Och ett medfött höftledsfel, dysplaci. Finast underbaraste Måns. Vi ska pröva med medicinering och rehab. Håller tummarna hårt för att det kan hjälpa och ge oss mer tid tillsammans. Jag vet ju att det svåraste av beslut måste tas förr eller senare. Det är ju det värsta med att vara djurägare. Besluten om liv och död. Vad är rätt? Hur mycket ska man kämpa? När ska man ge upp? Kunde jag gjort mer? Det dåliga samvetet som hela tiden gnager. Jag borde kollat honom för länge sen. Borde krävt röntgen vid seniorkollen för ett år sedan. Han har troligtvis haft artros flera år. Att inte veta om han haft ont hela tiden gör så fruktansvärt ont. Kan inte tänka mig ett liv utan fina kloka Måns men jag vet ju att jag måste. Men förhoppningsvis inte än på ett tag. Ibland önskar jag att jag kunde vara mer krass och mindre känslosam.

/ Karin

3 kommentarer:

 1. Han är verkligen den finaste hunden jag träffat <3

  /Görel

  SvaraRadera
 2. Min lilla Chabo (golden) har artros i både fram å bakben (armbågar). Medfött och är nu 3 år, han får en spruta var 6:e månad så funkar de kanon, märker inge av de

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter fantastiskt bra Carro! Inte att han har artros såklart men att han kan leva ett bra liv med hjälp av medicin. Tack för att du delade med dig av det. Bara att hålla tummarna att Måns också kommer funka på medicin.

   Radera