Stall Vall

tisdag 6 maj 2014

14 år!

Fick ett meddelande i eftermiddags av Andreas: 6 maj idag! Ja just j-lar, vi har jubileum idag. 14 år sen vi blev tillsammans. Vi är så himla romantiska så vi firade med att Andreas slog golfbollar på rangen medan Emil hade träning och jag var ute och galopperade i ösregnet med Matilda. Vi är inte så high maintenance på det viset.

Starlight gillar inte regn och speciellt inte regn som blåser på tvären så det var en spänd brutta som gick ut idag, bakdelen slingrade sig och hon trippade fram. Efter tröttsam övertalning för att på pållarna att gå fram vid fårnätrullarna så var vi på väg över blåsig regnig åkerväg. Och hejsan, 5 älgar på samma ställe jag såg älgar sist, mitt i åkern. Dom verkar ha bosatt sig där för en del låg ner medan de andra käkade. Vi travade förbi och de sprang och ställde sig i skogskanten, hästarna tittade lite men brydde sig inte alls. Visade sig däremot att Matilda lider av älgskräck, stackaren, och hade fått hjärtklappning när hon såg dom. Skönt att vi verkar ha älgsäkra hästar så hon kan vänja sig :D.

Till slut kom vi fram till galoppvägen och tack vare regnet var underlaget perfekt och Starlight gjorde dom finaste mjukaste galoppfattningarna nånsin. Spända hästen var borta och vi rullade på i galopp i säkert 4 km totalt. När vi travade av så var hon kanonfin och avslappnad. Tillbaka på åkervägen kom spändheten tillbaka när vi hamnade i regnblåst igen. Ruggigt väder men en jättehärlig ridtur. Lite förfrusen i ansiktet bara, är väl så botox känns antar jag.


Störigt när regnbrallorna kryper uppåt när man galopperar.
Ice var himla pigg och nöjd hon också och hade t o m bockat lite när vi rejsade i galoppen. När vi kom hem så hann Matilda preeecis få av henne sadeln o ländtäcket innan hon rullade sig i boxen.

 
Bara att börja borsta då'rå.
 
 
Sune var helt knäpp i hagen och reste sig t o m framför mig ett par gånger, visade sig sen att han tydligen frös så nu har det blivit täckespremiär för honom. Lillen blir stor. Vädret är knas, kallare idag än på annandag jul som Andreas sa.
 

Nu ska jag gå o släppa in en katt som försöker klösa sig genom fönsterrutan. Jobbig.

/G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar