Stall Vall

lördag 26 april 2014

Tömkörning och pizza-fail

Idag var det dags för Anders Eriksson-träning igen. Jag och Starlight var på det för ca ett år sen och i höstas hade jag med Ice (eftersom S var skadad). Träningen är inbokad sen ett bra tag sen och lektionen är inte helt gratis (vilket gör att jag kände att hm, kanske skulle använda pengarna till Anna-träning istället) men OJ vad välbehövligt det var. Värt varenda krona.

Anders: Hej, vad tycker du vi ska jobba med idag?
Jag: Jo jag tänkte att det kunde vara bra att träna sidvärtsrörelser och öppnor och så, så vi inte bara tränar på volt hela tiden.
Anders: Ok, då kör vi igång, visa hur du brukar göra.

Jag visar lite taffligt hur jag försökt hemma.

Anders: Ja, så kan man göra, testa att göra lite så och så också.

Jag testar och sen tar Anders över för att känna på henne. Och bestämmer ganska snabbt att jag ska inte träna nånting på sidvärtsrörelser. Jag ska träna på att få den hala ålen att gå rakt fram och bära sig ordentligt på sina bakben. Så det så. Jag minns att Anna, vid vår första lektion med henne förra året, också pratade om att träna mycket rakriktning så det gjorde vi. Men sen blev S skadad och vi kom av oss och har nu mest tränat att orka bära sig på volt och så har jag inte tömkört så mycket heller. Tanken har varit att köra en gång i veckan när det blev ljusare kvällar så nu är det dags.
  Hon bör inte ha bett när jag tömkör heller för hon tar inte stöd på det alls. Anders rotade i sin skattkista med körgrejer och fick fram ett sidepull som vi bytte till istället. Det var mycket bättre men hon grejade med munnen och hade sig ändå, tills hon kom till ro och jobbade. Jag hade ett tufft jobb framför mig konstaterade han. Åh jippi...ehum. Men hon blir väldigt fin när hon jobbar rätt.

Något som gick fantastiskt bra idag var lastningen. Starlight kan ju det här men för ett tag sen så började hon krångla som tusan och de gånger jag lastat ur henne så har hon kastat sig ut bakut. Men idag, idag gick det så lugnt och smidigt. Hon stannade först och tvekade men sen klev hon rakt in, vi diskuterade lite om att stå still medan jag stängde bommen och efter några försök så gick det.

När vi skulle hem så klev hon rakt på och jag kunde stänga bommen direkt. Jag fixade allting själv idag: alla skydd, täcke, på och av med utrustning och så lastningen då. Känns så gött! Glömde bara få med mig hjälmen men det var ok att köra utan. Fotade inte själv dock, riktigt så flexibel är jag inte. Snälla Lotta Å tog massa kort med min mobil. Tack!

Kan själv! (jag alltså)

Laddad och gnäggig
 
Jag kanske är partiskt men jag tycker verkligen Starlight är så himla fin. Och har en underbar personlighet. Och titta, jag lindade faktiskt benen. Det gick ganska fort och det enda jag behöver lära mig är hur jag ska börja linda bakbenen för att få kardborren på utsidan istället för insidan.


 

Ibland var jag så fokuserad så jag inte ens hörde att Anders
pratade med mig.

Vad är det där för nåt? Alien? Jag kommer inte kunna sova inatt.
Efter stallet så tog jag och familjen ett varv på korthålsbanan och sen vidare till Pizza Hut.  
Yes, äntligen! Var 40 minuters väntetid och ingen parkering så Andreas satt kvar i bilen. Jag vet inte vad som hände men av nån korkad anledning (typ att A har bytt ut pastan hemma mot majspasta för att det inte innehåller gluten och ska vara bättre för magen) så får jag lite feeling och beställer alla pizzorna glutenfria. Naiv och okunnig som jag är så trodde jag att man fick pan pizza på ett PAN PIZZA-ställe oavsett vad för pizza man beställde. Så är det inte. När vi kom hem så hade vi med oss 4 st stenhårda pizzabottnar med topping. Tänk Hönö-kaka som varit för länge i ugnen. DisaPPOINTED!! Stackars alla riktiga glutenallergiker, ni har min fulla sympati. Hur klarar ni ett liv utan fluffigt gott bröd. Kram på er allihop!


Vi kommer tillbaka Hutten, men då vill vi inte höra ett ord om glutenfritt.
Jag ska försöka ta mig igenom detta trauma, det var nära att jag bröt mitt inte-äta-godis-på-en-månad-löfte för att jag tyckte så synd om mig men jag klarade det.

Gonatt!

/G


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar