Stall Vall

tisdag 15 april 2014

Men självklart & lite blandat

Olivia har precis gått hem från skolan med hes röst och ont i ena örat. För den som minns så hade hon öroninflammation på distanslägret i höstas och det ser inte bättre ut än att vi får oss en favorit i repris. Känns som att det är den här evighetsblåstens fel. Håller tummarna för att det inte blir värre, sist läkte det ut av sig självt och vi (och läkare) undviker gärna penicillin så långt det går.

Sara kommer ut och ikväll och känner på Starlight, hon hade sett bättre ut i morse vid utsläppet så vi får hoppas pälsteorin stämmer men det kan ju var en kombination med träningsvärk också så det är bra att ET kommer. Underbart att hon kunde med så kort varsel!

Finstolla, nu får du ordna till dig så vi kan träna!

Såg den här artikeln och fastnade speciellt för den här texten:

"Hästar tänker, till skillnad från oss människor, runt problemet eller situationen i stället för rakt på det. Om vi blir förskräckta, arga, rädda eller frustrerade spänner vi oss i hela kroppen och håller fast extra hårt – hästen gör detsamma men håller inte fast utan flyr.
Omvänd psykologi fungerar bäst
Genom att använda s k omvänd psykologi, kan vi närma oss hästen genom att helt enkelt lära oss att bete oss mer som en häst och mindre som ett rovdjur. Receptet är rätt enkelt – gör bara det motsatta av vad du instinktivt skulle ha gjort i situationen. I stället för att rycka i grimskaftet när hästen blir rädd för något och slänger sig bakåt – så följ med i rörelsen och i samma sekund flyttar du fokus till något annat. Helst FRAMÅT."


Hur många gånger har man inte, i rädsla att tappa hästen, hållit emot i grimskaftet som ren reflex när hästen plötsligt slängt sig åt nåt håll. Snacka om att 2 individers instinkter krockar. Samtidigt som man inte vill riskera att hästen får för mycket fart åt motsatt håll, då blir det ju svårare att hålla tillbaka, så måste man vara kvick nog att flytta fokuset och komma framåt. Tajming, allt kommer tillbaka till tajming.

/G

2 kommentarer:

 1. Krya på dig Olivia.
  Hannes gick också hem ifrån skolan. Ont imagen och huvudet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typiskt, hälsa så mycket du med! Skönt att det är lov för dom snart :)

   /G

   Radera