Stall Vall

lördag 22 mars 2014

Dä löser säj

Ringde hovslagaren på promenaden hem till stallet så det ser ut att funka på nya skor på måndag. Har jag berättat vad nöjda vi är med honom? Han undrade också hur sjutton jag rider och hur var det nu med balanserad ridning. Tycker det knappast kan bli mer balanserat när BÅDA skorna ramlar av..hmpff.

Starlight var faktiskt starkare än nånsin idag med härligt rullande galopp, lätt i munnen och glad glad glad (det brukar hon iofs vara). Vi hann 1,5 varv på galoppvägen (med skritt/trav-pauser) och det märktes att hon började bli trött. Vi saktade ner till trav innan en liten nerförsbacke och då kände jag att hon rörde sig ovanligt försiktigt, tittade ner på framhovarna och yes, skorna var borta. Inte en söm kvar tack o lov. Så vi promenerade hem genom skogen så hon fick gå på mjukare mark och gymnastiktrampa lite som hon blivit ordinerad. Hon kändes trött och det i kombination med tappskorna (tappsko låter lite för gulligt, det här känns mer som vartih-vetetogdomvägen-skorna) gjorde att jag kände mig jätterutten. Borde kanske inte sprungit så mycket och när ramlade skorna av, kunde/borde jag reagerat tidigare? Vände dock när vi kom ut på asfaltsvägen efter 45 min promenad och jag testar en liten uppspringning. På en pyttesignal så lyfte hela Starlight och blåste upp sig i showform redo att sväva fram och visa upp sig och sen var hon pigg hela åkervägen hem. We're cool. Jag älskar henne, hon är bäst.
2h 54min och 23km jobbade vi ihop. Nu är jag trött i kroppen, galopp är tydligen jobbigt för ryttaren också. Plus ca 1,5h promenad och sen 3,5h stillasittande bilkörning./G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar