Stall Vall

tisdag 11 mars 2014

Att hitta balansen

Jag tycker att allt i livet handlar om att hitta balans. Balans mellan hästarna, jobbet, att vara mamma, fru, vän, dotter och syster. Att portionera ut sin tid och energi och prioritera. Det är jag ganska så kass på. Jag vill göra allt och ibland ingenting.

När det gäller hästarna handlar det för mig om en balans i träningen. Varierat och med kvalitet. Och även en hel del kvantitet på långpassen. Det handlar också om att hitta balans mellan att vilja åka och kolla upp hästarna varje dag hos veterinär och att våga lita på sin kunskap och känsla. När det gäller detta har jag blivit mycket bättre. Jag kan faktiskt en hel del.

På söndagens dressyrlektion handlade det om att hitta balansen i sadeln. Vissa dagar upplever jag att min kropp inte sitter ihop och att mina kroppsdelar därför inte kan samarbeta. Zia tyckte också det i början av lektionen. Zias kropp har äntligen börjat sitta ihop och hon är avspänd och balanserad. Och då kan inte matte rida! Jag förklarade för Anna och vi pratade om att hitta musklerna i ländryggen och att kunna slappna av i dessa. Jag har tyvärr en ovana av att falla framåt med överkroppen och upplever att jag blir väldigt spänd och stum. Anna sa också att jag skulle överdriva följsamheten i rygg och höfter för att få till känslan. Och vips så satt jag ner i sadeln och Zia gick helt fantastiskt. Tur att jag har världens bästa tränare, Anna och Zia.

När jag lasttränade Ice igår tänkte jag också mycket på balans mellan krav och eftergift. Att ge henne tid att tänka efter och välja rätt men också våga ställa krav när hon fastnar. Alltså när hon stannar och är istadig. Balansen i det blir också en fråga om timing. Det är inte lätt men igår med Ice blev det tydligt att jag blivit mycket bättre på det. Är väldigt nöjd med mig själv och med Ice såklart. Behövs också balans mellan självkritik och att vara nöjd och lita till sin förmåga.

Men just nu när solen skiner ute och jag sitter på mitt kontor har jag väldigt svårt att hitta balans mellan fritid och jobb. Vill inte jobba alls. Vill bara ut och rida och sen dricka saft och äta bullar med Ester i solen.

/Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar