Stall Vall

söndag 23 februari 2014

Våren kommer, våren kommer!

Oh yeah, kvittrande fåglar och mestadels mjuka marker och ljust fast mulet. Våren is on it's wahaaay. Jag och Matilda tog en långtur idag: 16 km/2,34h/snitthastighet 6,23km/h. Vi travade och galopperade en del. Ice var pigg, hörde hur hon flåsade mig i nacken. Hon får ge sig med att anstränga sig i onödan kan man ju tycka.
Starlight var också pigg men fånig och ska gå och trycka i rumpan på hästsällskapet, hon gör likadant med Zia så hon och jag måste rida ut mer själva. Hon är ju ingen fjanthäst egentligen. Men båda tvärstannade helt och vägrade gå ett steg när en ekorre sprang över vägen. En ekorre. Vad ska den göra, gnaga av er kotorna??
Galoppen gick bra tills sista när Ice låg först, då var det bakut och tjoho och en massa stök. Precis som när hon trampade sig sist jag och Karin galopperade och Zia var först. Man anar ett mönster här.

Sadeln var jätteskön och har bra skänkelstöd, det visste jag inte att jag saknade ens. Hoppas Anna tycker sitsen passar för mig, ska kolla nästa träning.

Matilda kan göra inbakad fläta, det kan inte jag.
Fint komplement den där :D
Lite suddiga men fina ändå!


På vägen hem var Starlight lite väl taggad (hon är ju alltid redo för "slinga 2") och tyckte skritt var trist och det blev inte bättre av att 3 crossåkare närmade sig på en liten grusväg. Som tur var så såg de oss i god tid och vände så vi slapp skena iväg på stollepållar. Mycket uppskattat! För Starlights del var det tyvärr för sent, nu var hon så uppe i varv så vi studsade/travade på stället hela vägen tills vi kunde gå in i skogen, där fick hon trampa av sig enligt ordinationen från equiterapeuten. Hej o hå.
Ice blev lite stirrig enligt Matilda men höll sig på marken. Sånt där är lite jobbigt, vill inte riskera sånt här när Olivia är med eftersom det är svårare för henne att hålla igen. Men det är ju bara för mig att skutta av och leda i s f.

Annat kul jag pysslat med idag är städning av bilen inuti för den ska lämnas in och fixas lackskadan på (den där som jag skaffade när jag prejade familjen Thorén/Erikssons brevlåda ehrm) och jag vill inte lämna in en traktor...
Sen passade jag på att ta hem Starlights stalltäcke och sydde i kardborren som ska hålla fast ryggvärmaren. Andreas var inte hemma och det luktade gaaanska mycket stall om det täcket. Pheuw. Om Starlight bara visst vilka uppoffringar jag gör för henne. Görel syr inte frivilligt till vem som helst. Nu hoppas jag att det håller, hade inte direkt nån björntråd hemma tyvärr.

Ryggvärmare fastsatt med kardborreband inuti Starlights stalltäcke.
Tyget i värmaren alstrar hästens kroppsvärme och värmer upp S ländrygg.
Hoppas jag...

Nu ska jag klä på mig och åka på årsmöte!

Görel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar