Stall Vall

onsdag 26 februari 2014

Jag tar tillbaka

Eftersom Karin är bortrest så vill jag dra mitt strå till stacken och fixa stallet idag också. Hade med mig en annan tomte idag:

Mormor! Ja inte min alltså, så gammal är hon inte, men barnens.
Hon är en liten arbetsmyra den där. Jag, min storasyster och Olivia har alla ärvt den genen. Vi är också rätt bra på att inte göra nånting, i soffan med en massa gött så det balanserar bra.

Motionerade inte någon häst idag, vi hade tänkt ta en promenad med Ice men hon vände och gick iväg in i mörkret 2 ggr och när hon till slut ville med in så regnade det så vi hade ingen lust längre.
Vi styrketränade oss själva däremot. Starlights och Ice box kör vi bädd i eftersom dom skitar ner så mycket men nu såg det ut som en skidbacke därinne så jag hade bestämt att vi skulle ta ut allt och börja om idag. Om nån minns så gnällde jag ju på vilket brunt och tråkigt strö torv var. Speciellt som det var minusgrader när vi la in det och stackars Karin tog på sig att hacka isär balen vilket måste tagit en evighet (jag var inte med och såg det eländet). Jag tar tillbaka ALLT, torv är fantastiskt! Brunt och trist, ja, men vilken uppsugningsförmåga och vad LÄTT det var att mocka ut. Stora kakor som det bara vara att hacka lite i och sen slänga i skottkärran. Eller ja, det såg lätt ut när mamma gjorde det ;D. Näärå, jag hjälpte allt till jag med. Nu när det är plusgrader så var det sprättlätt att fylla på med ny torv som botten och trampa sönder kocklorna (är det ett ord?) och sen några säckar spånpellets ovanpå. Ljust och fräscht tills imorrn i a f.

 

Nybäddat och härligt, Starlight nosade omkring och tyckte det var ovanligt städat hemma.
Ice fick komma in och bli borstad till slut ändå, hon gillar ju faktiskt det den lilla bajskorven. Lite svårflörtad ibland bara, hon tyckte väl att jag kunde kommit med kvällsmaten istället. Jag la den bakom vindskyddet idag istället för på vanliga stället, vet att Karin lägger nånstans därikring när det är skitväder så att de ska slippa stå för öppet och äta. Sune var i sandhagen och Ice galopperade omkring och tyckte att han också skulle komma men trögnissen gick fram o tillbaka borta hos sig och förstod ingenting. Ice gav upp och gick o käkade. Slutade med att jag inte hade hjärta att se honom så förvirrad (mamma kan ha påverkat mig lite också) så jag tog ut honom ur hagen och släppte in honom i rätt grind så han slapp fundera ut att han var tvungen att gå runt. Curling much.

Crazy horse

Lite mer normal
 

Är du min mormor?

/Görel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar