Stall Vall

torsdag 27 februari 2014

Anar en konspiration

Vad är det med mig och fordon just nu?? Är det Truman Show, som Andreas alltid tror när något jävlas för ofta? Jag tycker jag klarat mig rätt bra från bilincidenter genom åren så det kanske är dags att få sig en släng och då kommer allt på en gång. Sa nån ketchup-effekt?

Först prejar jag Karins brevlåda i höstas, sen lyckas jag paja däcket på ett hästsläp jag lånat och nu när jag fått låna en bil av snällaste Niklas på Honda medan min är på omlackning så lyckas jag få punka på ena framdäcket när jag är ute ett jobbärende. Suck och dubbelsuuuuuuck.
  Har aldrig fått punka förut, vad jag kan minnas, och eftersom det är en lånebil så var jag inte så jättesugen på att börja dribbla med det själv så jag ringde Honda som skickade ut en kille med en gång.
  Här känner ju jag då som den helst självgående person jag ändå är att det är lite jobbigt att jag inte tar tag i en sån sak själv. Är så jäkla klyschigt att stå där vid vägkanten och kolla på när nån annan (givetvis manlig) stackare sliter åt en. Jag kan faktiskt byta däck på en bil, har gjort det en gång och det gick inte undan och var nåt så fruktansvärt astrist så Shell har fått göra det åt mig för 250 spänn/säsong sen dess. Väl spenderade pengar if you ask me. Andreas är ju nåt slags underbarn (eller i a f väldigt intresserad) när det gäller saker med motor men han hoppar inte direkt jämfota av glädje över att byta däck heller.


Blev rätt nöjd med mitt beslut att ringa dock för däcket G I C K  I N T E att få av hur gärna vi än ville så vi fick åka till killens gamla jobb och låna rejäla hammare för att banka loss det. Så även om jag gjort en ansats till att fixa punkan själv så hade jag inte kunnat det. Yes!
Alla sommardäck låg i bagaget också så vi behövde inte sätta på ett halvdant reservdäck.

Eftersom det är bra att se saker från den ljusa sidan så avslutar jag med de positiva med äventyret:

* Jag var superduper-kissnödig medan jag väntade på hjälp och gick in i en färgaffär för att låna toan. Kom då på att jag glömt för femtielfte gången att köpa en pensel för ommålning av en hatthylla hemma så det passade jag på att göra nu.

* När vi hämtade verktyg så passerade vi ett matställe jag inte kände till (Grön) som tydligen har jättegoda sallader. Jag fick alltså punka typ 200 m från jobbet så nu har jag ett nytt lunchställe i närheten att testa om jag mot förmodan inte har med lunchlåda eller vill gå 20 m över parkeringen och köpa på Friskis, vår jobbgranne.

Kommer köpa en stor tårta till BochT Bil på måndag när alla är tillbaka från sportlovsledigheten. Bästa servicen!

/Görel

2 kommentarer:

  1. Hej, Se det från den ljusa sidan.... när han du lånade bilen av ska sätta på sina sommarhjul behöver han bara byta tre! du hjälpte honom alltså :)

    SvaraRadera
  2. Ha, så klart! Det var så jag hade planerat det hela tiden :D /Görel

    SvaraRadera