Stall Vall

fredag 31 januari 2014

Fredag kväll, vilken härlig kväll

Har varit i stallet en sväng på kvällen då equiterapeuten Sara varit och känt igenom Starlight. Vi känner en viss oro över hennes hållbarhet och behöver få lite svar. Det kommer vi inte få på en gång men nu har vi en plan som förhoppningsvis kommer ge det inom en snar framtid.

Problem:
Ojämn bak, stelare i höger sida och svullnad i vänster fram som vi tror kommer från överansträngning av ligament (och som då gjort att vi blivit extra oroliga över hållbarheten). Svullnaden har dock gått ner väsentligt på 1,5 vecka.

Diagnos:
* Hon är stum i vridmomentet åt vänster vilket gör att hon hamnar i frånskjutsläge med höger bak och därmed skjuter över mig på vänster sida med sadeln och får låsning i bogens vänstersida. Detta antas komma från den gamla skadan på SI-leden men det vet vi egentligen inte.
* Ang det svullna frambenet så hittade Sara snabbt orsaken: Starlight har antagligen sparkat sig själv under vår senaste uteritt (förmodligen när vi galopperade och hon var som en elvisp) och fått sig en smäll på benhinnan. Har alltså inget med överansträngning eller hållbarhet att göra, endast klantighet.
Väldigt skönt att höra!

Åtgärder:
* Skritt och promenader på plan mark eftersom vi i nuläget måste ta hänsyn till den irriterade benhinnan.
* Den är förhoppningsvis utläkt ganska snart och då ska vi ut och trampa i terrängen. Alltså i skogen men inte på stigar. Detta för att Starlight ska komma ur sitt muskelminne som säger åt henne att kompensera stelheter och felbelasta kroppen. Går vi på ojämna underlag så måste hon och jobba och tänka vart hon sätter fötterna.
* Efter några dagar enligt ovan så kan vi börja jogga och sen köra på med den vanliga upptrappningen men helst värma upp och skritta av med terrängtramp.
* Gärna dressyr och cavaletti!
* Sara jobbade med vänstersidan idag då den fått ta mycket felbelastning som kompensation. Det var jobbigt men skönt, tyckte S. Sara kommer igen om ett par veckor och sen minst en gång till. Först då kommer vi kunna få en rättvis bild av vart Starlight står. En stor fördel var att hon släppte ordentligt på 4 ställen i ländryggen redan idag, det känns positivt men vi vill ju gärna att det ska förbli släppt och inte komma tillbaka igen.

Men jag känner mig väldigt optimistisk måste jag säga.

Man blir jättetrött av magnettäcke. Tills säkringen går och allt blir mörkt, då blir det superläskigt.
 


Magnettäcke får fart på blodet, laser dödar Darth Va....nej, värmer upp mjukdelar innan tryck och kläm.


Det här är anledningen till att jag slutade poppa egna popcorn när jag var 12.


Dumma, fula och inte speciellt goda popcorn. Fail och du är ägd mamma som barnen skulle ha sagt.
Har tagit fram den äckligt B&J-glassen istället, jag ger mig inte!
 
Ha en himla skön kväll och håll tummarna för att vi inte får lastningsproblem imorrn för vi tänkte ta en tur till Mårgårds och hoppa med Ice.
 
 
/Görel


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar