Stall Vall

måndag 6 januari 2014

Blandade småhopp med Starlight & Ice

Jepp, idag ställde Matilda och jag upp en liten studs och sprang över bommar (hästarna alltså, inte vi). Starlight försökte nästan inte skutta över bommarna idag och var riktigt taggad på hindren. Förutom på första försöket, då tvärnitade hon framför. Väluppfostrad som hon är så stannar man framför ett staket faktiskt. När hon fick köra följa-John efter Ice, då fattade hon galoppen höhö. Det revs några gånger men hon fick till riktigt fina skutt ibland. Körde inte så många gånger eftersom det var hennes första hoppträning och jag ville avsluta på topp och vi vill ha en långsam igångsättning.

Ice skötte sig exemplariskt med Matilda, inget huvud uppe i himlen och inget flåsande. Använde inte martingalet eftersom det måste passas in men idag hade det inte behövts ändå. Nu hoppade vi inte högt alls, bara 45 cm, så det kan hända att hon lyfter mer på huvudet om vi höjer men min amatörmässiga gissning är att det mer handlar om att hon är spänd när hon gör så. Återstår att se framöver. Hon stannade ett par gånger och var osugen på att fatta höger galopp men med lite pet från ett dressyrspö så var det sen inga problem och de gjorde fina skutt i båda varven.

Tycker väldigt mycket om Matilda, hon har ett kanonfint sätt med Ice och rider henne jättebra, är inte rädd för att komma med ideer och är hjälpsam. Toppen helt enkelt!
Hoppas hon vill fortsätta hänga med oss och inte blir avskräckt av paparazzi-Görel...hrmm.

Alltså, här på bilden ser det ju ut som värsta plutthindrena men det kändes det
inte som ombord på M/S Starlight (hon behöver verkligen gå ner i vikt, vi jobbar på det).


-Jaså, du tänker göra det lite jobbigare för oss minsann.
Apropå att Matilda kommer med ideer.

Vi hade ofantlig tur med vädret idag också, vi skrittade av en runda i skogen efteråt och när vi nästan var hemma så kom det där vidriga kalla blåsiga regnet som vi alla avskyr.
Starlight fick gå ut i hagen med sitt nya fina halstäcke som jag tänkt använda när hon blivit klippt men ett spänne hade pajat på hennes regntäcke så det fick åka på nu. Tror hon var rätt nöjd med det, hon gillar inte regn.

/Görel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar