Stall Vall

torsdag 9 januari 2014

Adrenalin och mycket känslor!

Starlight är den C O O L A S T E, finaste, arbetsgladaste och underbaraste lilla tjocka hästen i världen, gud vad jag älskar henne!
Vilken rolig träning det var! Precis som Karin trott så är working equitation (WE) som klippt o skuret för Starlight. Hon var tokspänd först, herregud, nytt ridhus med bommar längst sargen, en MASSA grejer utplacerat överallt och främmande hästar som sprang runt.
Men jag behövde inte oroa mig för hennes överaktiva bakben, hon brydde sig inte ett dugg om de andra hästarna och när hon gjorde sina bakut-tjofräser så var det inte i närheten av dom.

Sådär, nu har vi använt alla borstarna i ryktväskan
och är redo för lite party.
Snyggt Görel. Verkligen.
Lite vindögd också tydligen.

Starlight och jag är ett sånt proffsekipage så vi har TVÅ
hästskötare med oss när vi åker iväg. Just den här är dock lite skeptiskt
mot fyrbenta gnäggande bajsmaskiner.
- Är du helt säker på att hon inte kommer äta upp mig? är jag ganska säker på att Andreas tänker.
Lite uppoffring att sitta i ett kallt ridhus men ändå rätt nöjd med att testa filmkameran tror jag.

Hon var väldigt soft i gästspiltan.


Uppvärmning och test att gå över "bron".
Tveksamt först men hon gick med på det.
När jag satt på sen så var det tvärnit först då också
men efter lite övertalning så gick det finfint och sen
travade vi t o m över flera gånger.


 
 
"Grinden" var helt klart en av våra paradgrenar.
Man ställer sig parallellt med linan (grinden) som går mellan hinderstöden och har mulen mot konen.
När man når till konen utan att luta sig för mycket åt sidan (då trycker man bort hästen från konen) så tar man linan i ena handen (man får sen INTE byta hand), kliver igenom grinden (som jag gör på bilden ovan) och när man gått igenom så ska man stå med svansen mot konen.
Därefter avslutar man med att backa parallellt förbi konen och sätter tillbaka linan.
Vissa hästar kan tycka att den slaka linan bredvid kroppen är skitläskig. Starlight brydde sig inte ett dugg, det enda krånglet var att få henne parallell i början när jag skulle haka av grinden. Hon ville inte komma tillräckligt nära men när vi väl fixade det så var det sprättlätt.
 
 
Lite andra uppgifter var att flytta en kon från ett hinderstöd till ett annat, plocka upp en lång reflexpinne (lans) ur en tunna och i valfri gångart släppa den i en annan tunna, ta en lans ur en tunna och hämta en t-shirt från en funktionär och sen rida ett varv med. Där imponerade hon verkligen, jag red med lansen och tröjan rakt framför nosen på henne och hon var H E L T oberörd.
Jag viftade med den runt omkring henne men inte en reaktion. Hon gillade inte den blå tunnan man hämtade pinnarna i däremot...
Det var även lite bomövningar med snäv sväng, återigen inga som helst problem med en så bärig häst, hon vänder på en femöring. Bommarna är asläskiga däremot. Suck.
Pyttehinder med vattenmatta, jätteläskigt men ok jag hoppar väl då.
 
Det var så himla lyckat, tur att Karin påminde mig om att åka iväg. Andreas har filmat men vi måste redigera innan vi lägger upp något så det blir i helgen. Det kommer inte vara vackert och jag behöver verkligen VERKLIGEN jobba på att inte ha ett framlutande överliv (jösses) men lite underhållande kommer den nog vara. Nästa gång är det Karins tur med Zia och då är det jag som filmar!
 
Starlight var nog lagom trött i skallen när vi skulle lasta hem. Så trött så jag chansade på att skicka in henne i transporten och YES, hon klev rakt in. HURRA HURRA HURRA!
Tyvärr gjorde hon sitt lilla kast bakåt när hon nästan var av lemmen vid utlastningen, en liten grej hon fått för sig att göra med mig som jag måste öva bort. Karin tog in Starlight igen och backade snyggt ut henne så hon avslutade på rätt sätt.
Jag backade i alla fall in släpet på sin parkering mellan träden på 2 sekunder, rekord tror jag faktiskt, så jag fick lite revansch. Görel vs Görel 1-1!
 
 
Jag kanske projicerar mina egna känslor men Starlight känns väldigt gosig och mild med mig nuförtiden och speciellt innan jag skulle åka hem idag. Lutade mulen mot min kind och axel och blåste varmluft på mig en lång stund medan jag kliade henne i ansiktet.
Kärlek <3
 
/Görel
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar