Stall Vall

måndag 2 december 2013

Glada nyheter och irriterande saker

Glada saker först!
Olivia och Ice ska på dagridläger på jullovet i tre dagar och nu har vi fått klart att Ice får bo kvar på ridskolan veckan ut. Det innebär att Olivia kan hänga i stallet bland kompisar och när jag är med så kan hon rida i ridhuset eller tältet. Inom fyra väggar, utan pannlampa och på skönt underlag. Blir ett välkommet avbrott (säger hon som precis börjat sin första höst som hästägare :D). Nä men det är inte så lätt för en nioåring att hålla motivationen uppe nu så det här blir kanonkul!

Irriterande grejen är att pannlampan jag köpte krånglar och vill inte ladda batterierna. Så just nu går jag runt i ett dimmigt ljus i skogen och vet inte om jag ska snubbla eller somna. Den lyser ungefär lika starkt som en nattlampa. 
Ska testa att byta batterier men tycker det är jäkligt störigt att behöva krångla med sånt redan. 

Tömkörde Ice en halvtimme i skogen. Hade tänkt gå minst dubbelt så länge men lampan pajade allt, asjobbigt att inte se ordentligt. Skojsigt nog så mötte vi en julgra...häst i skogen. Vi såg den på långt håll och jag o ryttaren hejade på varann medan vi gick närmre, reflexer o lampor lyste överallt men först när vi kom fram insåg den stora pållen och lilla Ice att det var en annan häst där. Den stora tvärvände och stack och Ice flög upp i luften men stannade. Nice reflexes, era spåntrattar. 
Jag ropade o frågade om det gick bra - Jaa-adå fick jag glatt till svar så jag ropade att jag vänder, så vi slipper mötas igen. Kanske jätte-opedagogiskt för hästarna men jag örkade inte fundera på det just då faktiskt. 

Ja just det ja, tog in Ice själv idag och först gnäggade hon men sen stod hon på stallgången och softade medan jag borstade. Inget dansade och bara lite bajsande på slutet. Jag är nåt på spåren här!

Fint vintertäcke med stjärnor har hon fått nu också, stl 115 var för litet men som tur var fanns ett 125 kvar och det satt perfekt. Nu slipper hon bli för varm när det är mittemellan-väder. Imorrn t ex ska det tydligen bli 7 grader varmt. Ööh okeeej. Det svänger vilt här. 

Batteriet dog så det blev inga kort idag men kom på att jag glömt lägga upp bilderna på Annas fina och stooora 2,5-åring Helios. Ovanligt vit för att vara en bebis-häst. 
När vi kom till stallet i lördags så höll hans medskötare på att longera (ehum...Sune!) honom med sadel o slängande stigbyglar. Hellugn. 
Sen testade Anna att hänga på honom och det var inga problem, bara läskigt när hon hoppade ner på marken igen första gången. Duktig!
Helios är föl till Hera, som gav mig den sköna träningsvärken. Fråga mig inte vem pappan är, jag har inget hingstminne tyvärr. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar