Stall Vall

söndag 10 november 2013

Markarbete

I natt sov Olivia över på Sörmon för Usek hade anordnat spökkväll. Jag o Andreas smsade henne o kollade läget under kvällen och fick till svar att "det var inte roligt, det var läskigt och hon ville absolut INTE åka hem" :D:D.

Som ridning idag körde vi markarbete på ridbanan, några upphöjda travbommar och ett litet krysshinder. Olivia tränade självständigt med övningar som jag sett hon gjort på ridlägret. Ice hade faktiskt på sig Starlights dressyrträns med vanlig engelsk nosgrimma och rakt bett och det gick jättebra! Några gånger försökte hon dra sig åt annat håll men när Olivia red rätt (=höll blicken mot målet, använde ytterskänkeln och styrde) så gick det utan krångel och Ice såg så nöjd ut.

Jag försökte att inte lägga mig i så mycket men vill ändå att hon ska få med vissa grejer och hon måste så klart få hjälp med att ha koll på tiden för uppvärmning, alltså när hon kan börja trava och galoppera osv. Vi har gjort upp att i fortsättningen ska vi planera i förväg för träningen på ridbanan innan vi åker till stallet. Olivia får bestämma några saker som hon tycker att viktiga/roliga just det ridpasset och jag får bestämma vissa moment som ska göras men ser till att hennes val kommer med.
Då slipper vi sur ryttare som tycker mamma är bossig och tråkig och vi får en ponny som rids ordentligt.

Macka-lunch

Avskrittning (blev sen barbacka) i skogen medan
Olivia återberättar spökhistorier.
Olivia invigde sitt fina ländtäcke från Hubertusjakten.

2 kommentarer:

  1. Sv: Tack för tipset, dom ser jättesköna ut! Skulle haft ett par helskodda såna :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag väntar med spänning på mina, får se om jag glider av eller inte haha.

      Radera