Stall Vall

måndag 25 november 2013

Liten bland stora

Jamen idag var det då dags för WE-clinicen med Stefan Spak som instruktör. 
Olivia var yngst och Ice var minst och man måste ändå säga att hon är rätt modig ändå Olivia. Det sprang omkring stora hästar, en del riktiga bjässar, och det var en del sprättiga studshästar men hon körde på.
De höll på i tre timmar med lite pratavbrott då och då och banbygge. I början blev jag lite tveksam faktiskt. Det var hästar överallt och man vet ju inte hur vana de äldre är med så pass små barn som Olivia, hon gjorde verkligen sitt bästa och höll koll på de andra ekipagen men det är ändå inte så lätt. Tempot var rätt högt och det var trav o galopp lite här o där under uppvärmningen och Olivia är definitivt inte van vid att inte alla håller sig i samma gångart eller samma varv.
När sen Stefan ber alla gör bakdelsvändning så tänkte jag, hm det här var nog kanske inte riktigt för ALLA nivåer så som det stod i anmälan.
Men Stefan var kanonbra, han tog hand om Olivia på bästa sätt och det blev riktigt lyckat. Ice var jätteduktig, trampade över bron utan att blinka och var inte rädd för något, förutom en duva som började flyga omkring i ridhuset, då blev det lite full fart framåt men Olivia fick stopp på henne.
3 timmar var lite för långt för Olivia men det var nyttigt och bra att få se hur Ice är under en uppvärmning i ett sånt blandat gäng.

WE för övrigt verkar riktigt jädra kul och jag hoppas verkligen Starlight får grönt ljus framöver så vi kan börja vara med på träningarna de har varannan vecka på Mårgård.

Självklart blev Olivia kompis med stallhunden.
Karin & Ester kom och var publik. Ester satt och tittade länge innan hon tröttnade, vi är övertygade om att hon är en riktig hästtjej (det måste hon bli för vem ska annars rida Ice när Olivia vuxit ur henne?).


Iskalla Ice hade inga problem med "bron". Det är inget dåligt ridhus dom har byggt sig på Mårgård. Det är helt ok om nån skulle få för sig att knacka upp ett sånt utanför Stall Vall.

You can ring my bee-ee-eell, ring my bell...

Stefan hörs tyvärr inte så bra men han pratar med Olivia
om vikten av att ha en bra kontakt med hästens mun.
 
Och här galopperas det runt Stefan.
På köpet får man lite bakgrundssnack av mig och Karin.
Varsågooooda.
 
 

På vägen hem kom vi fram till att Olivia ska få gå in i lite vintervila ett tag nu. Hon är trött och frusen och orkar inte riktigt med på vardagarna och vill inte gärna åka iväg på grejer med Ice. Fullt förståeligt och jag tror t o m att det kommer vara bra för alla. Istället ska hon koncentrera sig på läxorna hemma och vara med i stallet på helgerna. Är ju en deprimerande årstid nu och det är inte lätt att vara 9 år, frusen och trött, och hålla energin eller humöret uppe. Sen när snön förhoppningsvis kommer så blir hästlivet lite ljusare o roligare.

Jag kommer tömköra, promenera och kanske ta nån ridtur på Ice när inte Olivia är med.
Sen har vi ju fått lite ledarskapsbekymmer med henne och det kan nog mycket väl bero på att vi gör henne förvirrad och hon då inte ser nån av oss som en trygg ledare och då passar det bra att jag är med henne mer nu. Just nu verkar hon ha adopterat Sune som sin trygghet, hon kan inte vara inne i stallet utan honom utan att vandra runt runt i boxen eller skrapa på stallgången och så vill vi inte ha det. Jag har en teori om att om jag tar henne själv mycket ett tag och får hennes förtroende och hon blir trygg med mig så kommer hon inte visa den där bufflarstilen med Olivia som hon gjort. Vi ska ta några NH-lektioner av Ewa Mårgård också så vi får lite verktyg att jobba med.

Så som sagt, en paus med bara helgridning och nån vardag då och då i en månad och sen har vi julklappshoppning och jullovsridläger inbokat och det vill Olivia verkligen vara med på.
Det finns alltid en plan, även om den ändras ibland :).Inga kommentarer:

Skicka en kommentar