Stall Vall

söndag 3 november 2013

Hubertusjakt!

Oj oj oj vilken taggad Ice vi gjorde i ordning i morse. Vet inte vad det var med henne, hon dansade på stallgången, gnäggade, bajsade och hade sig. Utanför stod polarna och gnäggade tillbaks, kanske hänt nåt utanför hagen tidigare, älgar eller så. Ingen aning. 
På plats på A9 i Kristinehamn var hon hur cool som helst trots alla laddade hästar runt omkring som trodde det var tävling. 
Väldigt smidigt, verkligen. 
Aj våra öron. Akustiken i transporten vid gnäggning är inställd på tinnitus. 

Regnigt o jävligt var det, Olivia byter om i transporten. 

Mot framridningen!

Mastern Camilla Norberg - henne får man inte rida förbi och hon bestämmer även tempot. 

Nu går vi! Skritt, lite trav och valfria skutt över hinder. Ice var otroligt jobbig vid travandet och Olivia hade inte haft en chans att hålla henne i styr utan mig som gick bredvid. Hon blir som ett tåg. 
Vi var i långsamma gruppen och blev varvade av galopp-och travgrupperna. 
När Ice hörde dom vare som om hon fått ett skott i rumpan, flög framåt och sen ville hon så klart med dom. Det ville även de andra hästarna i gruppen men deras ryttare var lite säkrare i sadeln om man säger så :). 
Stundtals kopplade hon av men mest ville hon hon bara kuta. Kul verkade hon ha iaf, vore bra om hon tänkte lite mer på att hennes lilla ryttare också vill ha lika roligt. 

Efter att blivit genomdränkta av det ihärdiga regnandet och alla hästar petats in i sina släp så var det dags att leta efter räven. Olivia var ensam i sin grupp med barn under 18 år (de andra två hade hunnit åka hem) så hon fick leta ensam. Med hjälp av ledtråd av en äldre tjej så hittade hon den. Rolig avslutning!
Räv, ländtäcke till Ice rumpa som pris och plakett till alla deltagare. 

Skippade ridning med Starlight idag, spöregnade när jag kom tillbaka och alla mina kläder dränkta så jag gjorde stallfixet bara. Tror inte S deppade ihop över det faktiskt, regn är inte hennes favoritväder. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar