Stall Vall

fredag 15 november 2013

Dålig start, bra i mitten, dåligt avslut

Idag vad det dags för tömkörningslektion för Anders Eriksson.
Det började med lite hicka, ena däcket på släpet rullade inte när jag skulle köra fram det. Karins Oskar var ute på promenad med Måns och Ester (som var såå söt i en blommig fin jacka som hon var så stolt över, gullunge) så han upptäckte det och vi kliade oss i huvet lite. Jag ringde Anna på Sörmon för att förvarna att det kanske skulle bli inställt för oss och hon tipsade om att försöka köra loss det på asfalt. Oskar kollade på hjulet och sen gungade vi loss det helt enkelt. Puuuh.

Sen blev det lektion som startade med att jag o Anders stod och mjukade upp mina nya tömmar mot sargväggen. Såga såga (mina armar kommer bli fint musklade). Funkade, så jag får tvinga Olivia att hjälpa mig göra det fler gånger så har vi sköna lädertömmar sen.

Han tyckte gjorden funkade finfint och hjälpte oss ställa de liggande ringarna upp med buntband så tömmarna löper lättare igenom.


Vi körde igång och Ice såg så trevlig ut så, Anders frågade om jag hade några funderingar och jag nämnde mitt krångel med vänstergaloppen igår. Ice ramlade hela tiden ut åt höger och avbröt galoppen.
Nu var vi i högervarv och galoppen rullade på bra där men i vänstervarv så blev det samma sak som igår. Jag förstår ju så klart att jag ger fel signaler och att det är en träningssak (har bara tömkört henne 3 ggr innan) så det var skönt att ha en expert titta lite på det. När jag rätade ut henne så hamnade hon rätt och då rullade det på som det ska.


Skön still på Ice där
 
Vält inte i kurvan där nu Ice.
 
Efter lektionen fick Olivia prova på lite, vi ska öva mer hemma.
 
 
När vi kommit hem så gjorde vi lite stallfix och till sist när jag skulle backa tillbaka släpet så lyckades jag preja Karin & Oskars brevlåda i mörkret så den lutar nu lite fint och min nya bil har fått lacken skrapad och framskärmen sitter inte riktigt som den ska. ¤%&¤&#¤"¤#&% tycker jag om det. Jag kan inte ha fina grejer.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar